Contact

Tuintips van Hoveniersbedrijf Bussem

Hoveniersbedrijf Bussem uit Zevenbergen geeft u graag een aantal nuttige tuintips mee, aangepast aan de periode van het jaar. Zo ontdekt u allerlei handige weetjes en houdt u uw tuin in een optimale staat. Neem dus geregeld een kijkje op deze pagina om geen tips te missen!

Dé tips voor de maand november

Deze maand kunt u voor de laatste keer het onkruid uit de borders verwijderen. De vaste planten kunnen worden gesnoeid, knip de dode stengels net boven de grond af.

De heesters die zijn uitgebloeid, zoals hortensia en vlinderstruik kunnen uitgedund en verjongd worden. U kunt ook kiezen om diverse planten in het voorjaar te snoeien. In de wintermaanden kunnen diverse uitgebloeide stengels en bloemen sfeervolle winterplaatjes opleveren.

Bomen en struiken die kunnen bloeden in het voorjaar, moeten nu gesnoeid worden. Voorbeelden hiervan zijn: Berk, Esdoorn, Notenboom, Druif en Kiwi. Diverse fruitsoorten kunnen gesnoeid worden. Zodra de planten hun blad verliezen, kunt u beginnen!

Hagen kunt u begin deze maand nog scheren, zodat ze mooi in vorm de winter in gaan.

Laat geen bladeren op uw gazon liggen! Dit zorgt voor verstikking met als gevolg lelijke gele plekken in het gazon. Op tijd opruimen is echt nodig. Het gazon kan klaar gemaakt worden  voor de winter (afharden), door het strooien van kalk gaat de grasmat sterker de winter in.

Schep regelmatig de bladeren uit uw vijver, dit voorkomt dat deze gaan rotten. U kunt er ook voor kiezen om een net over de vijver te spannen. Dit is een eenmalige ingreep, maar bespaart u daarna een hoop moeite.

Zolang het niet vriest, kan er nog geplant worden.

 

 

Contacteer ons!
085-2081994